Programajánló

Mátraszentistván és a környező települések legnépszerűbb kirándulóhelyei, közeli éttermek, kikapcsolódási és wellness lehetőségek.

Vörös-kő étterem

3235 Mátraszentlászló, Kossuth Lajos út 14.

Elérhetőség: +36 37 376 767

Nyitva tartás: 11-20-ig minden nap (évközben változhat)

Vörös-kő kilátó

A Vörös-kő kilátó Mátraszentlászlóhoz legközelebb eső, gyönyörű panorámával szolgáló, 2005-ben felújított kilátótorony. A nevét a közelben található vörös színezetű kőről kapta.

Mátraszentistván Sípark

A téli sportok kedvelőinek tökéletes kikapcsolódást biztosít a mátraszentistváni sípark. Tíz változatos sípálya közül választhatnak a sport szerelmesei, a közel 4 km-es pályarendszeren. Ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kiváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. 

Országos Kéktúra

Az Országos Kéktúra egyik csodálatos szakasza a Hello Mátra Vendégház mentén halad el, melyről a vendégház előtt található szikla is árulkodik, annak jelzésével.

Ágasvári Turistaház

Az Ágasvári Turistaház a Mátra nyugati peremén, Pásztótól tíz kilométerre keletre, Mátrakeresztes és Mátraszentistván között nagyjából félúton helyezkedik el. A hegyoldalban fakadó gyérvizű forrás, melyet a Pannonia Turista Egyesület tagjai foglaltak 1935-ben, a kezdetek óta biztosítja a Turistaház vízellátását. Történetéről és környezetéről további érdekességek olvashatóak a Turistaház weboldalán.

Csörgő-patak völgye

A Csörgő-patak a környék legjelentősebb vízfolyása, mely Mátraszentistván alól, három kisebb patak (Hutahelyi-, Nárád- és Gedeon-patak) összefolyásából indul Mátrakeresztes felé, hogy onnan további egyesülések után Kövecses-patak néven folytassa útját a Hasznosi-víztárolóba. Neve arra utal, hogy megáradva a magával ragadott kövek egymáshoz ütődve időnként csörgő hangot hallatnak.

Bárány-kő és Csóka-kő

Bárány-kő a Csörgő Patak bal oldalán, míg a Csóka-kő annak jobb oldalán található. A két sziklaalakulat elsősorban a szikla- és a sportmászók körében kedvelt, de az andezitfalak- és tornyok formavilága önmagában is lebilincselő élmény.

Hotel Narád Wellness

A Hotel Narád Wellness részlege, előzetes bejelentkezés esetén, amennyiben létszám kapacitásuk engedi, fogadja a környező szálláshelyek vendégeit is. A pihenni vágyók számára a 350 négyzetméteren kialakított wellness részleg biztosítja a kikapcsolódást.

Galya-kilátó

A Galya-kilátó a Galya-tető egyik csúcsán, a 955 méter magas Péter hegyesén álló, az Országos Kéktúra útvonalán található kilátó. Tetőterasza 360 fokos panorámát biztosít.